WMW - Šibenik

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Kaos na Jadranu, poplavljeni dijelovi gradova, ima i ozlijeđenih!

 

kaos na jadranuU Dalmaciji puše olujno jugo, udari prelaze 100 kilometara na sat, zbog čega su u prekidu trajektne i katamaranske linije. Na sjevernom Jadranu već do 7 ujutro palo je gotovo 60 litara kiše po četvornom metru.

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za srednju i južnu Dalmaciju, a na tom su području već sada snažni orkanski udari vjetra. 

U Brodarici kod Šibenika ujutro se odvijala prava drama, pri čemu je jedan mještanin i ozlijeđen. Valovi su visoki i do dva metra. 

Jedan brod valovi su u svom divljem pohodu potpuno potopili, a izgubljeni vlasnik uzalud ga je pokušavao spasiti pred naletom dvometarskih valova. U pomoć su mu priskočili sumještani, no jedan je Brodaričanin pritom nastradao, nakon što je puknuo brodski konop i rasjekao mu čelo, piše Šibenski portal. 

"U Dalmaciji puše olujno jugo, udari prelaze 100 kilometara na sat, zbog čega su u prekidu trajektne i katamaranske linije", objašnjava RTL-ova metereologinja Tea Blažević. 

Na splitskom području očekuju se danas izraženiji pljuskovi s grmljavinom, nagle promjene smjera vjetra, a moguća je i pojava pijavica. 

Dijelovi Šibenika i Rijeke pod vodom

Dok je u Šibeniku poplavljen dio rive, u Rijeci je već poplavila tržnica. 

"Na sjevernom Jadranu već do 7 ujutro palo je gotovo 60 litara kiše po četvornom metru, a obilnih oborina bit će i u nastavku dana", dodaje Blažević. 

Snijeg u kopnenim područjima

U kopnenim dijelovima Hrvatske je promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a u gorskom području pa da snijeg. U nizinama unutrašnjosti kiša će poslijepodne i osobito navečer prijeći u susnježicu, mjestimice i snijeg. 

Temperatura zraka očekuje se od 6 do 11 u unutrašnjosti te od 9 do 14 stupnjeva na Jadranu. Navečer se očekuje osjetan pad. 

 

Trajektni promet u prekidu

U prekidu su trajektne linije Valbiska-Merag,Stinica-Mišnjak, Makarska-Sumartin te katamaranske Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Jelsa-Bol-Split, Lastovo - Vela Luka - Hvar – Split, Korčula- Hvar-Split te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
282282