WMW - Šibenik

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Jedini preživjeli dosad nije dobio ništa: Frane Lučić čekao osam godina na prvu odštetu

 

frane lucicNepravomoćnom presudom Općinskog suda u Šibeniku Općina Tisno i DVD Tisno moraju, na ime odštete zbog povrede prava osobnosti, Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu-heroju iz kornatske tragedije isplatiti odštetu za neimovinsku štetu od 1,9 milijuna kuna, dok mu za imovinsku štetu moraju isplatiti oko 500 tisuća kuna. Na ovaj iznos od 2,4 milijuna kuna treba platiti i zatezne kamate.

Odštetni zahtjev Frane Lučića bio je postavljen na 3,9 milijuna kuna. 

Žalit će se na presudu

"Nismo u cijelosti zadovoljni ovom presudom. Naravno da ćemo se žaliti Županijskom sudu u Šibeniku, na onaj dio presude za koji smo odbijeni do iznosa od 3,9 milijuna kuna. Rok za žalbu je osam dana i u tom ćemo roku podnijeti žalbu na presudu, kratko je ovu nepravomoćnu presudu komentirao Tvrtko Bilić-Erić, zagrebački odvjetnik koji od samog početka sudskog procesa zastupa Franu Lučića. 

Borba se nastavlja

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, žalbu na presudu će također podnijeti i DVD Tisno i Općina Tisno, koji će se u cijelosti žaliti na ovu nepravomoćnu presudu. Na ovaj način borba Frane Lučića, mladića kojemu je život uništen u najvećoj hrvatskoj vatrogasnoj katastrofi, nastavit će se i dalje sve do dobivanja pravomoćne presude. 

Nije dobio ništa

No, u cijeloj priči o kalvariji jedinog preživjelog vatrogasca jedna je činjenica gotovo nevjerojatna. Naime, nakon kornatske tragedije mnogi su Frani obećavali pomoć, novčanu i svaku drugu. Svi su se htjeli s njime slikati, potapšati ga i biti mu bliski, prijatelji, kako bi se u javnosti stekao dojam da svi brinu o Frani. No, od te pomoći Frane je do sada dobio vrlo malo, odnosno ništa. 

DVD Tisno i država Hrvatska obiteljima svih poginulih vatrogasaca-junaka iz kornatske tragedije, isplatili su cjelokupnu štetu, a samo Frane Lučić, jedini preživjeli, nije do sada dobio ni lipe. Ujedno je nevjerojatno da je Franinoj obitelji, roditeljima, bratu i baki, kao posredno oštećenima, isplaćena odšteta od oko 1,15 milijuna kuna, a opet samo Frane nije dobio ništa. 

Frane je nastavio studij na splitskom FESB-u gdje je i diplomirao. Nikada se nije požalio, uvijek je govorio 'dobro je, dobro, moglo je biti i puno gore'. 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
282332